Υπόδειγμα Διαθήκης

Ερωτήσεις σχετικά με υποδείγματα και πρότυπα δικογράφων. Εάν ψάχνετε κάποιο υπόδειγμα που δεν βρίσκετε ρωτήστε εδώ !
Άβαταρ μέλους
Jean-Jacques
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 08 Φεβ 2009 11:26
Τοποθεσία: Ερμούπολη - Σύρος
Επικοινωνία:

Υπόδειγμα Διαθήκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jean-Jacques » 04 Ιαν 2010 02:00

Στην ενότητα ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ προστέθηκε νέο υπόδειγμα Διαθήκης.
Η διαθήκη αυτή είναι δακτυλογραφημένη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δηλαδή δεν έιναι γραμμένη ολόκληρη με το χέρι του διαθέτη, και για το λόγο αυτό είναι έγκυρη μόνο έαν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο ως μυστική διαθήκη [δηλαδή τεθεί σε αυτήν η υπογραφή του διαθέτη, και τοποθετηθεί σε φάκελο, ο οποίος θα φυλαχθεί από τον συμβολαιογράφο- μπορεί επίσης και να αποτελέσει σχέδιο δημόσιας διαθήκης].

Διαθήκη που δεν έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο (πχ φυλάσσεται στο σπίτι ή το γραφείο του διαθέτη ή φίλου ή συγγενή του) για να είναι έγκυρη πρέπει να έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου από το χέρι του διαθέτη και να φέρει ημερομηνία και τόπο σύνταξης καθώς και υπογραφή. Τέτοιο υπόδειγμά ιδιόγραφης διαθήκης, είναι και το κάτωθι, το οποίο έχει και ιστορικό ενδιαφέρον ! :

«Eν Στοκχόλμη 31.12.1968
Eγώ η Σοφία Παπανδρέου το γένος Mινέικο καθορίζω την τελευταία βούλησή μου ως εξής:
Tην ακίνητο περιουσία μου που αποτελείται από μια οικία (βίλα) που κείται στην οδό Γκύζη 58 στο Παλαιό Ψυχικό καταλείπω κατά πλήρη κυριότητα και νομή, ισομερώς, στα λατρευτά μου εγγόνια Γιώργο, Σοφία, Nίκο και Aντρίκο, τέκνα του αγαπητού μου υιού, Aνδρέα, μαζί με όλες τις οικοσκευές.
Στον αγαπητό μου υιό Aνδρέα Παπανδρέου περιορίζομαι εις ό,τι εν ζωή διά τας σπουδάς του εδαπάνησα διότι με ικανοποίησε με την πρόοδο και τους αγώνες του για υψηλά ιδανικά και του εύχομαι σύντομα να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του για ένα καλύτερο μέλλον για την Eλλάδα μετά την πτώση της χούντας που η καταραμένη μου την αποστέρησε τόσο πολύ στις τελευταίες στιγμές της ζωής μου.
Eυχαριστώ πολύ τη νύφη μου Mαργαρίτα γιατί απεδείχθη πρότυπο συζύγου, υπόδειγμα μητέρας για τα εγγόνια μου και υπόδειγμα νύφης και σε όλη μου τη ζωή μου συμπαραστάθηκε σαν αληθινό τέκνο».
Πηγή: "Ελευθεροτυπία" 8-3-1997

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης